Responsive Tasarım Nedir ?
logoload
Yükleniyor...
TEKLİF İSTE
Responsive Tasarım Nedir ?
24.04.2017

RESPONSİVE TASARIM NEDİR ?

Responsive Tasarım Nedir?

Responsive web tasarım, duyarlı, uyumlu web tasarım anlamına da gelir. Responsive web tasarım şekli 2010 yılında ortaya çıkmış, dünya ve ülkemizde pöpüler hale gelmiştir.

Responsive tasarım, tasarlanmış olan sitelerin, kullanılan cihazdan çok, sitenin gösterildiği alanın boyutunu baz alarak geliştirilen bir tasarım sistemidir.

Responsive Tasarım; kullanılan cihazların çözünürlüğüne göre tasarlanarak, tüm tarayıcılarda aynı ve farklı çözünürlüklerde ekranın kendisini şekillendirmesi anlamına gelmektedir.

Responsive tasarım olmayan bir web sitesine mobil cihazlardan girildiğinde ziyaretçiler siteyi görüntülemekte ve gezmekte güçlük yaşarlar, okumak istedikleri alanı ancak büyülterek okuyarak kullanım zorlugu çekerler. Site menülerini gezmekte oldukça zordur.

 

Responsive sitelere mobil cihazlardan girildiğinde menüler şekil değiştirip kullanımı kolay bir versiyona dönüşür. Fontlar ve imajlar alt alta gelerek ekranda büyültme yapmadan kolayca okunacak şekilde sıralanır ve kullanıcıya mobilde rahat bir kullanım saglar.

Arama motorlarıda responsive siteleri ciddi şekilde destekliyor. Bir sayfanın arama motorlarında hem kendi alan adı hem de m.alanadi.com gibi farklı subdomain altında bir mobil versiyonunun olmasındansa tek url ile sayfanın responsive yapılması daha uygun buluyor. Çünkü mobilden yapılan aramalarda genellikle arama motorları sayfanın mobil uyumluluğuna dikkat etmeksizin sonuçları sıralıyor.

Mobilden web site ziyaretleri dünyada kısa sürede daha da artacak. Bu sebeple responsive özellikli web sitelerinde ciddi bir artış öngörülüyor.

.fixed-nav-item a

MERHABA!