Windows 10 Hakkında Her Şey
logoload
Yükleniyor...
TEKLİF İSTE
Windows 10 Hakkında Her Şey
24.04.2017

WİNDOWS 10 HAKKINDA HER ŞEY

Windows 10 Hakkında Her Şey

Microsoft' un yeni işletim sistemi tanıtıldı.Windows 10 hakkında bilmek istedikleriniz haberimizde.

  

Herkes Windows 9'u beklerken Microsoft, Windows 10 ile herkesi şaşırttı.Bu yenilikle Microsoft daha fazla ilgi çekmeyi ve yeni işletim sistemi ile Windows 8 arasındaki farklılıkları vurgulamayı amaçlıyor.Windows 10 ile arayüzdeki önemli farklılıklar göze çarpıyor.

Başlat Menüsü

Windows 8'in en çok eleştirilen yanlarından birisi, alıştıgımız başlat menüsünü kaldırarak yerine yeni bir başlat ekranını getirmesiydi. Birçok kullanıcıyı rahatsız eden bu değişimi, Microsoft Windows 10 ile ortadan kaldırmış gibi gözüküyor.

Modern arayüzün sevilen canlı kutucuklarıyla yenilenmiş yeni başlat menüsü, hem Windows 8 özelliklerini taşıyor hem de klasik Windows deneyimini kullanıcılara sunuyor. Yeni Başlat menüsünün sol tarafında alışık oldugumuz eski başlat menüsü gibi programlar ve klasörler görünüyor, sag tarafında ise Windows 8 ile karşımıza çıkan "Metro" stili uygulamalara erişim sağlayabiliyoruz. Bu bölüme favori web siteleri, favori uygulamalar ve kişiler eklenebiliyor. Canlı kutucuklar tıpkı Windows 8'de olduğu gibi otomatik olarak güncelleniyor ve kullanıcılara bildirim sağlıyor.Windows 10' un bu bağlamda iki tarafı birleştici bir yönü oldugu görülebilir.Hem eski Başlat menüsünü özleyenlere, hemde Metro stili uygulamalarını kullanışlı bulan kullanıcıları düşünerek yeni bir menü çıkarmış.

Windows 10 ile Tam Ekran Zorunluluğuna Son

Arayüze yönelik yeniliklerden bir diğeri ise tam ekran uygulamalarına yönelik. Windows 8 ile birlikte kullanıma sunulan Windows App Store uygulamaları, işletim sisteminde tam ekran olarak çalışmaktaydı. Windows 10 ile birlikte tam ekran uygulamalar artık tamamen kullanıcının kullanım tercihine bırakılmış durumda. Kullanıcılar Windows App Store uygulamalarını ister tam ekran, isterlerse yeniden boyutlandırarak kullanabilecek.

Yeni Multitask Deneyimi

Microsoft' un Windows 10 ile gelen yeniliklerinden bir digeri ise masaüstü görünümü.Yeni sürümde pencereler arası geçiş ekranını düzenlenmeye çalışılmış.Böylece, masaüstü üzerinde açık olan pencereler kolayca görüntülenebiliyor ve istenilen uygulamaya geçiş sağlanabiliyor.Ayrıca sanal masaüstü özelligi ile tek masaüstü görüntülemek yerine amaçlara yönelik birçok masaüstü tasarlanabiliyor.

Daha Fazla Görüntüle

Windows sürümlerinde bulunan "snap" özelliği de Windows 10 sürümünde yenilik geçirmiş durumda. Artık aynı anda ekranda 4 ayrı pencere görüntülenebilecek.

Son Sürümü Ne Zaman Çıkacak?

Windows 10'un önümüzdeki aylarda gelecek geribildirimlere göre geliştirilcegi belirtiliyor.Windows 10 final sürümünün 2015 yılı ortalarında, Microsoft BUILD konferansından sonra sunulması bekleniyor.

.fixed-nav-item a

MERHABA!