Sağlık Turizmi Web Sitesi Nasıl Yapılmalı? Mevzuatları Nelerdir?
logoload
Yükleniyor...
TEKLİF İSTE
Sağlık Turizmi Web Sitesi Nasıl Yapılmalı? Mevzuatları Nelerdir?
25.06.2019

SAĞLIK TURİZMİ WEB SİTESİ NASIL YAPILMALI? MEVZUATLARI NELERDİR?

Sağlık Turizmi Web Sitesi Nasıl Yapılmalı? Sağlık Turizmi’nde Google Reklamcılığı.

Ülkemizin doğal zenginlikleri ile termal ve şifalı sularının turistlere tanıtımları ile başlayan ancak yeterince kitleye ulaşılamadığından yetersiz kalan sağlık turizmi 2000 li yıllardan sonra öncelikle saç ekimi, meme estetiği gibi daha çok estetik alanda başlayan sağlık turizmi bugün farklı birçok uzmanlık alanı tarafından önem kazanmıştır. Sağlık Bakanlığı’nın 31 Mart 2010 tarihinde kurduğu Sağlık Turizmi Birimi ile yasallaşmış ve kontrol altına alınmıştır. Zamanla yasal mevzuatı ve kriterleri olgunlaştığından, önceleri sektörü elinde tutan  ve büyük kazançlarla iş yapan yasadışı simsarların sayısı yok denecek kadar azalmış, yerine sağlık turizmi firmaları kurularak dünyanın birçok ülkesinden hastaların ülkemize gelmesi sağlanmışır. Yurt dışında doğru pazarlama stratejileri uygulayan sağlık turizmi firmaları , gelen hastalarına yurt içinde ise transfer, tedavi, konaklama, refakat, gezi ve danışmanlık hizmetleri vermektedir.


Peki Sağlık Turizmi Firmasının Web Sitesi Nasıl Olmalı?

Sağlık Turizmi yapan firmanın en önemli ihtiyacı yurt dışındaki yabancı hastalara ulaşabilmek ve onlara tedavisini Türkiye’de olabileceği konusunda bilgi ve güven vererek ikna etmektir.  Bunun  için kullanacağı ilk ve en önemli pazarlama aracı tabiki gidital pazarlama olmalıdır.Peki Sağlık Turizminde yurt dışı hastalara digial pazarlama ile nasıl ulaşılır ve nelere dikkat edilmelidir kısaca şöyle özetleyebiliriz;
 

O ülkenin diline, beşeri özelliklerine, algısına, tercihlerine hatta renklerine uygun şekilde hazırlanacak bir web sitesi ve bu web sitesi ile senkronize çalışacak sosyal medya hesaplarını kurması gerekmektedir. Tabiki bu web sitesi öncelikle SEO kurallarına uygun hazırlanmalıdır. Tüm hazırlaıklar kurallara uygun hazırlandıktan sonra ilk yapılması gerekenlerden biri de Google Adwords reklamcılığıdır.
 

Bu yöntem o ülkede ofis açmak şirket kurmak gibi bir çok büyük maliyetten daha ucuz aynı zamanda çok daha etkilidir.
 

Başlangıç noktası Web Sitesidir. Web sitesinin konusu sağlık olduğundan en dikkat edilecek kısmı güven verici bir özgün tasarıma sahip olmasıdır. Verilen tedavilerin anlatıldığı sayfalar dışında transfer hizmetinin nasıl verildiği, refakat hizmeti gibi hastanın sahiplenileceği ve yanında olunacağı mesajları verilmelidir. Bütün web sitelerinde olduğu gibi sağlık turizmi web sitelerinde de tüm iletişim kanallarının açık olması gerekir. Hastanın sizinle iletişime geçmesi için gerekli tüm formları ve telefon numaralarını içerisinde barındırmalıdır.
 

Potansiyel yabancı hastalar tercihlerinde fotoğrafları, videoları ve diğer hastaların yorumlarını yada videolarını önemserler. Sitede bu alanların da hazırlanması faydalı olacaktır.   
 

Sağlık turizmi firması olarak iş modelinizi geliştirmek ve sürdürülebilir kılmak için bu web sitesinin yönetim panelinde, hastalarınızı takip ederek sonrasından da diyalog kurmanız için Müşteri Takip Yazılımı da yapmanızı ve buradan hastalarınız ile ilişkilerinizi bu yazılım aracılığı ile sürdürmenizi öneririm.

 

İyi Bir Web Sitemiz Oldu? Nasıl Tanıtacağız? Sağlık Turizminde Reklam Yönetimi.

Hemen bu güzel sitenizin hedefiniz ile buluşmasını istiyorsanız Google Adwords Reklamcılığı hızlı ve doğru bir yöntem olacaktır. Beraberinde sosyal medya ve sosyal medya reklamcılığı ile başarılı sonuçlar almanız kaçınılmaz olacaktır.
 

Reklam kampanyası yaparken hedeflerinizi gruplamanız çok önemlidir. Örneğin İngiltere’de İngilizce konuşan ve İmplant tedavisi yaptırmak isteyen hasta için reklamınız İngiltere İngilizcesi konuşanlar, İngiltere’de yaşayanlar ve doğru anahtar kelimeler olmalı. Elbette web siteniz de İngilizce olmalıdır. Bu şekilde bu hedefinizin sonuçlarını aylık veya yıllık analiz edersiniz. Karma şekilde reklam vermenin ölçülemediğinden aynı zamanda gereksiz tıklamalar çok alacağından verimi düşüktür. Birçok iş planında olduğu gibi hedefleme çok önemlidir.
 

Son olarak sizlere yeni iş kuran sağlık turizmi girişimcilerine faydalı olacağını düşündüğüm Türkiye’de yapancı hastalara verilen tedavi ve bakım bilgilerini aktaracağım.  


Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Daire Başkanlığı Verilerine Göre Sağlık Turizmi Başlığı aşağıdaki şekilde sınıflandırılmıştır.

İşte Sağlık Turizmi Çeşitleri;
 

Termal Sağlık Turizmi ve SPA-Wellnes

  • Kaplıca tedavileri ve fizyoterapiler
  • Talossoterapiler
  • Hidroterapi ve egzersizler
  • Balneoterapi ve Peloidoterapi
  • Klimaterapi
     

Termal Sağlık Turizmi ve SPA Wellnes Hizmetinin Verildiği Yerler: Kaplıca ve Spa merkezleri
 

Medikal Turizm ( Tıp Turizmi )

  • İleri tedaviler ( Kardiyovasküler Cerrahi, Radyoterapi, cyberknife  vb. )
  • Transplantasyon
  • İnfertilite ( Tüp bebek İVF uygulamaları )
  • Estetik CerrahiGöz, diş, diyaliz tedavileri vb.
     

ESTETİK CERRAHİ,  DİŞ SAĞLIĞI  ve GÖZ SAĞLIĞI gibi Tıbbi Sağlık Turizmi Verilen Medikal Yerler: Sağlık kurum ve kuruluşları
 

Yaşlı ve Engelli Sağlık Turizmi

  • İleri yaş turizmi ( gezi turları, meşguliyet terapileri )
  • Yaşlı bakımı hizmetleri ( bakım evlerinde veya rehabilitasyon hizmetleri )
  • Klinik  otelde rehabilitasyon hizmetleri
  • Engelliler  için özel bakım ve gezi turları
     

Yaşlı ve Engelliler İçin Sağlık Turizmi Verilen yerler: Klinik oteller, rekreasyon alanları, tatil köyleri ve yaşlı bakım evleri v.b
 

SAĞLIK TURİZMİ YÖNETMELİĞİNİ PDF DOSYASI OLARAK İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ..
 

Ergün TÜTMEZ

Nar Bilişim Dijital Ajans Başkanı.

www.narbilisim.com

.fixed-nav-item a

MERHABA!