Google' dan Mobil Uyumluluk Etiketi
logoload
Yükleniyor...
TEKLİF İSTE
Google' dan Mobil Uyumluluk Etiketi
24.04.2017

GOOGLE' DAN MOBİL UYUMLULUK ETİKETİ

Yaptığı tüm yeniliklerde “Kullanıcılara nasıl daha iyi sonuç sunabilirim?” sorusu ile hareket eden Google, bu sefer mobil internet kullanıcılarının işini kolaylaştıracak bir adım attı. Direk olarak SEO' ya etki eden bu unsur, mobil aramalarda çıkan arama sonuçlarında mobil kullanıcılarını verim ve içerik görünürlüğü açısından çok daha rahatlatacaktır.

18 Kasım 2014 tarihinde Google’ın Webmaster bloğunda yayınlanan haber ile mobil uyumlu sitelerin başına mobile-friendly,  "Mobil Uyumlu" olarak etiketleyeceğini gördük.

Mobil Uyumlu Site Oluşturmak

Bİr web sitesi tasarımında "Responsive" yaygınlaşmadan önce siteler için özel mobil tasarımlar uygulanır, kullanıcılara farkılı bir subdomain üzerinden içerik gösterimi sağlanırdı. Fakat günümüzde yaygınlaşan Responsive tasarım yani tüm ekran çözünürlüğüne göre otomatik olarak yeniden boyutlanan içerik ile kullanıcılara daha iyi sonuçlar göstermektedir. Responsive tasarım ile ilgili detaylı bilgiye buradaki blog yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Mobil Site Uyumu Testi ve Kontrolleri

Google web sitenizin mobil uyumu kontrolü için bir araç geliştirmiştir. Bu araç içerisinde sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını, ne tür hataları olduğunu ve nasıl yapılandırılması gerektiğini örnek vererek ve çözüm sunarak gerçekleştirmektedir. Eğer siteniz bu testi geçemediyse, yapmanız gerekenlere aracın verdiği açıklamalar ve yönlendirmeler sayesinde kolayca ulaşabilirsiniz.

Nar Bilisim sitesi için test yaptığımızda;

 

Sitenizin mobil uyumunu Mobil Uyumluluk Testi sayfasından öğrenebilirsiniz.

Mobil Uyumlu Sayfaların Faydaları

  1. Mobil cihazların desteklemediği uygulamalardan (Flash, Java gibi) sakınmak,
  2. Yaklaştırma olmadan uygun okunabilir metinler,
  3. Bağlantıların belli olması,
  4. Pop up pencerelerin kullanılmaması,
  5. Mobil kullanıcı dostu tasarım,

Bu Yenilik Neyi Değiştirecek ?

Peki bu yenilik neyi değiştirecektir? İlk olarak tıklanma oranı üzerinde büyük bir etkisi olacaktır. Aynı zamanda mobil sıralama etkenleri arasında yerini alması da kaçınılmaz diyebiliriz.

.fixed-nav-item a

MERHABA!