Google Web Site Yöneticisi ile Google Hızlı Sayfa Indexleme ( Google Gibi Getir )
logoload
Yükleniyor...
TEKLİF İSTE
Google Web Site Yöneticisi ile Google Hızlı Sayfa Indexleme ( Google Gibi Getir )
24.04.2017

GOOGLE WEB SİTE YÖNETİCİSİ İLE GOOGLE HIZLI SAYFA INDEXLEME ( GOOGLE GİBİ GETİR )

Günümüzde bir çok internet sitesinin  en çok rahatsızlık duyduğu konulardan bir tanesi güncel içeriklerini Google'a tanıtamamaktır. Bu gecikmelerden dolayıda SEO olarak bir çok site zayıf durumda kalmaktadır. Yoğun bir şekilde özgün içerik girerek sitenin kalitesini arttırmaya çalışan yöneticilerin bu sorununa Google yeni bir çözüm üretti. Özellikle kalite açısından, henüz kendini kanıtlayamamış veya yeni kurulmuş internet sayfaları paylaştıkları içeriklerini Google dizine kaydedene kadar rakipleri tarafından aynı içerik Google'a tanıtılmakta ve indeksletmektedirler. Daha sonradan kayıt altına alınan bu içerik başka bir sitede olduğu için özgünlüğünü kaybetmiş ve kopya içerik filtresine takılmış hale gelmektedir. Bu sorunların hepsini aşmanın artık yeni bir yolu var.

Google son yıllarda site yöneticilerin tüm sorunlarını giderebilmek için web site yöneticilerine bir çok yenilikler getirdi. Bu yeniliklerin en önemlilerinden biri olan "Google Gibi Getir" aracı sorunlarımızı tamamen çözüyor. Yeni eklediğimiz bir içeriğin linkini(narbilisim.com/blog//google-web-site-yoneticisi-ile-hizli-indexleme)  resimde gördüğünüz şekilde ekleyerek getir ve oluştur fonksiyonu ile 1-5 dakika arasında bu içeriği dizine ekleyebiliriz.

Görüntüde gördüğümüz şekilde 1 dakika içerisinde bu sayfamızı google ile paylaştık. Bu sayede hem kopya içerikten hem de hızlı indexleme için ping sitelerinden kurtulmuş oluyoruz.

Google gibi getir aracının, sitenizdeki URL için Google taramasını ve oluşturmasını test ederken kullanabileceğiniz iki çalışma modu vardır:

 

    Getir—hızlı kontrol

    Google gibi getir aracı, gerir fonksiyonundayken, istediğiniz yola gelen tüm url'leri tarar. Google istekte bulunduğumuz url'i başarılı bir şekilde tarayabiyorsa yanıttan olumlu sonuç alabilirsiniz.

    Getir ve oluştur—daha ayrıntılı görünüm

 Getir ve oluştur modu Googlebot'a sitenizi taramasını ve siteyi tarayıcıların hedef kitlelere görüntüleyeceği şekilde görüntülemesini söyler. Googlebot, öncelikle sayfanızın görsel düzenini bir resim olarak oluşturmak veya   yakalamak için tüm kodları yürüterek URL'nizin başvuruda bulunduğu resim, CSS ve JavaScript dosyaları gibi kaynakların tamamını alır. Oluşturulan resmi, Googlebot'un sayfanızı görmesiyle tarayıcınızın sayfanızı oluşturma şekli arasındaki farkları tespit etmek için kullanabilirsiniz.

    Google Gibi Getir Zararı Var Mı?

    Bu tip sorular çok kişi tarafından sorulmakta ve merak edilmektedir. Bu hizmetin yapılmasının site için bir zararı yoktur fakat site indeks hızı normal olduğu ve sürekli olarak, art arda yapılması yada daha önceden indekslenen bir sayfa için aşırıya kaçacak şekilde gün içerisinde fazla tekrar yapılarak kullanılması tavsiye edilen işlemlerden biri değildir.

 

Kaynak  : NAR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

.fixed-nav-item a

MERHABA!