Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Nedir?
logoload
Yükleniyor...
TEKLİF İSTE
Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Nedir?
24.04.2017

ARAMA MOTORU OPTİMİZASYONU (SEO) NEDİR?

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Nedir?

 

Seo ingilizce olarak "Search Engine Optimization" yani Arama Motoru Optimizasyonu kelimesinin baş harflerinden oluşur. Web sitesinin arama performansını arttırmaya yönelik yapılan çalışmaların tümüdür.

SEO’ nun temel amacı açılımı itibariyle arama motoru optimizasyonu yani arama motorlarında üst sıralarda listelenmektedir. Bu amaç da, sitelerde yer alan bilgi veya satışların daha fazla kitleye ulaşmasını sağlar.

SEO Uzmanları bu çalışmaları 2 şekilde ele alır;
On-Page SEO Çalışması: Site içi düzenlemelerin tümünü kapsar. İçeriklerin düzenlenmesi, hataların giderilmesi, Rich Snippets entegresi…
Off-Page SEO Çalışması: Site dışından gerçekleştirilen çalışmaların tümünü kapsamaktadır. En popüleri link inşaasıdır. Sosyal medya çalışmaları, link building…

Arama motoru optimizasyonu cok iyi bir pazarlama stratejisidir. Ürününüzü ön plana çıkarmayı hedefler. Reklamlardan farklı olarak daha uzun vadeli ve uzun süre etkili bir yatırımdır. En büyük avantajı ise arama motoru reklamcılığına göre daha ucuz oluşudur fakat yanliş uygulanan SEO sistemi sitenize zarar verebilir.

.fixed-nav-item a

MERHABA!